Sale!

Mega uitverkoop! Korting op heel veel tuinmeubelen! Bekijk deals ➡️.

Mega uitverkoop! Korting op heel veel tuinmeubelen! Bekijk deals ➡️.

Schaduw in je tuin met een parasol

Schaduw in je tuin met een parasolSchaduw in je tuin met een parasol

Met deze zomerse temperaturen zijn we veel in de tuin te vinden. Lekker met de beentjes omhoog en genieten van een koud drankje. Om optimaal te kunnen genieten in je tuin is het ook fijn om je terug te kunnen trekken in de schaduw. Daarvoor is een parasol de ideale oplossing! Naast een schaduwrijke plek biedt een parasol ook bescherming voor je huid. Bij van der Garde tuinmeubelen vind je een ruim assortiment met diverse zweefparasols en stokparasols. We begrijpen dat het door ons ruime aanbod lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Daarom hebben we een keuzehulp die aan de hand van een aantal vragen de beste match voor je uitfiltert. Ideaal toch?!

 

Stokparasols

Ben je op zoek naar een parasol die eenvoudig op te bergen is en licht van gewicht is? Dan is een stokparasol de perfecte keuze. Een stokparasol of staande parasol is een parasol met de mast in het midden. Deze parasols nemen weinig ruimte in beslag en zijn ideaal voor boven je tuintafel of als balkonparasol. Sommige stokparasols hebben een kantelfunctie zodat je nog beter in kunt spelen op de stand van de zon. De stokparasols zijn te verkrijgen in diverse kleuren en vormen. Zo hebben wij vierkante parasols, ronde parasols en rechthoekige parasols. Er zijn verschillende mechanismes waarmee een stokparasol geopend kan worden. Hieronder sommen we ze even voor je op.

  1. Zwengel: Dit handige opdraaimechanisme zorgt ervoor dat je de parasol eenvoudig in en uit kunt klappen. Het kost weinig kracht om de zwengel te bedienen. Ideaal voor de ouderen onder ons.
  2. Katrol: Met een katrolsysteem wordt het doek geopend door middel van een touw en een katrol. Om het doek op spanning te houden wordt er een pin in het frame gestoken zodat het touw strak blijft staan. Dit systeem vergt iets meer inspanning.
  3. Push-up: Het push-up systeem werkt eigenlijk hetzelfde als een paraplu. Deze dien je handmatig uit te klappen.

 

Zweefparasols

In tegenstelling tot een stokparasol staat de mast van een zweefparasol aan de zijkant. Hierdoor staat de mast niet meer in het schaduwvlak waardoor er meer schaduw gecreëerd kan worden. Een zweefparasol is ideaal voor boven je loungeset of tuinset en geeft de “finishing touch” aan je tuinmeubelen. Dankzij de luxe en stijlvolle designs zijn het ook nog eens mooie items om te zien. De zweefparasols zijn opgedeeld in diverse stofklassen. Hoe hoger de stofklasse, des te beter de kwaliteit van het doek is. De parasols met de hoogste kwaliteit stofklasse worden weergeven met een “premium doek” button. Wil je meer weten over de verschillende soorten parasoldoeken? Lees dan dit blogbericht >

 

Telescope parasol

Bij het uitklappen van een zweefparasol staan je tuinmeubelen eigenlijk altijd in de weg. Dit kan eventueel opgelost worden door de mast naar een hoek te draaien waar geen spullen staan. Hier kun je dan de parasol uitklappen om vervolgens de mast weer terug te draaien naar de juiste hoek. Kanttekening hierbij is dat je wel voldoende ruimte moet hebben en dat de mast 360 graden draaibaar is. Mocht je deze ruimte niet hebben dan heeft Platinum de perfecte oplossing voor jou. Ze hebben namelijk een parasol ontwikkeld met een telescoop functie. Hierdoor kun je de parasol eenvoudig boven je loungeset of tuinset uitklappen. Met één druk op de knop schuift de mast vanzelf omhoog waarna je genoeg ruimte hebt om het doek open te draaien. Zie het filmpje hieronder.

 

 

Bescherming parasols

Om de levensduur van je parasol te verlengen adviseren wij om altijd een beschermhoes te gebruiken wanneer de parasol ingeklapt is. Hierdoor blijft de kleur van het doek langer mooi en kan er geen viezigheid op komen zoals vogelpoep etc. Om de beschermhoes gemakkelijk om je parasol te bevestigen wordt er een stokje meegeleverd. Ook zit er aan de zijkant van de hoes een rits zodat je de hoes helemaal open kunt ritsen. Het stokje is inklapbaar zodat je hem makkelijk op kunt bergen.

 

Verschillende functies parasols

Ondanks onze keuzehulp kan het toch nog zijn dat je vragen hebt met betrekking tot de diverse functies waarmee de parasols zijn uitgerust. Zo hebben de Platinum zweefparasols een T1 of een T2 functie. De T1 functie houdt in dat je het parasoldoek naar het bedieningspaneel kunt kantelen en met de T2 functie kan dit zowel naar het bedieningspaneel als naar de zijkanten. Het voordeel van de T2 functie is dat je de parasol zelf bijna niet hoeft te verplaatsen. Naast deze functies zijn diverse (lees de meeste) zweefparasols ook uitgerust met een frame welke 360 graden draaibaar is.

 

 

Vragen of hulp nodig?

Heb je na het lezen van dit blog vragen of wil je geholpen worden bij het uitzoeken van een nieuwe parasol? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs staan voor je klaar! Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van onze showrooms.

Hoofdkantoor van der Garde in Opheusden

Opheusden

Dalwagenseweg 17
4043 MS Opheusden
Tel. 0488 - 441220 (hoofdkantoor)
E-mail: info@vdgarde.nl

Ma 08:30 tot 18:00 uur
Di 08:30 tot 18:00 uur
Wo 08:30 tot 18:00 uur
Do 08:30 tot 18:00 uur
Vr 08:30 tot 21:00 uur
Za 08:30 tot 17:00 uur
Zo Gesloten

Vestiging van der Garde in Duiven

Duiven

Nieuwgraaf 7
6921 RJ Duiven
Tel. 0488 - 441220 (hoofdkantoor)
E-mail: info@vdgarde.nl

Ma 10:00 tot 18:00 uur
Di 10:00 tot 18:00 uur
Wo 10:00 tot 18:00 uur
Do 10:00 tot 21:00 uur
Vr 10:00 tot 21:00 uur
Za 09:00 tot 17:00 uur
Zo Gesloten

Vestiging van der Garde in Apeldoorn

Apeldoorn

Kanaal Noord 190
7322 AD Apeldoorn
Tel. 0488 - 441220 (hoofdkantoor)
E-mail: info@vdgarde.nl

Ma 10:00 tot 18:00 uur
Di 10:00 tot 18:00 uur
Wo 10:00 tot 18:00 uur
Do 10:00 tot 21:00 uur
Vr 10:00 tot 21:00 uur
Za 10:00 tot 17:00 uur
Zo Gesloten

Vestiging van der Garde