Sale!

Mega uitverkoop! Korting op heel veel tuinmeubelen! Bekijk deals ➡️.

Mega uitverkoop! Korting op heel veel tuinmeubelen! Bekijk deals ➡️.

Maak jouw tuin lenteklaar

Maak jouw tuin lenteklaarMaak jouw tuin lente klaar

De klok is verzet en we hebben al kunnen genieten van een aantal heerlijke dagen.De lente is officieel aangebroken en wij kunnen dan ook niet wachten op nog meer warme dagen in de tuin, heerlijk tot rust komen en gezellig BBQ'en. Voordat het zo ver is staan er wel een aantal dingen op het to-do lijstje voor de tuin. Wij hebben dan ook wat tips voor je op een rijtje gezet, zodat jouw tuin helemaal klaar is voor het lenteseizoen!

Veel groen = op tijd wat doen

In het lente zonnetje gaat er al van alles groeien en bloeien, het is dan ook goed om op tijd te beginnen met snoeien, zaaien én wieden. Niet alleen planten, maar ook onkruid begint in het voorjaar met het vormen van bloemen en zaden. Start dan ook met het wieden van het ongewenste onkruid en ga zo verspreiding tegen. Wat we natuurlijk wél graag zien groeien en bloeien zijn de overige planten in de tuin. De maanden maart en april zijn ideaal om planten zoals rozen en hortensia’s te snoeien, om zo de groei te stimuleren. Let wel op wat je wegsnoeit, sommige planten bloeien namelijk enkel op ‘oud hout’. Ook het gazon kan in deze tijd van het jaar wat aandacht gebruiken. Maai het gazon, zaai op kale plekken en bemest de grond na het maaien. Natuurlijk kun je ook al beginnen met het planten van zomerbloemzaden, zodat je in juni/juli volop kunt genieten van een kleurrijke aanblik!

Terras schoonmaken

Heb je een terras, dan zul je vast wel gemerkt hebben dat de herfst en winter zijn sporen hebben nagelaten. Als onderdeel van deze lenteschoonmaak komt het terras dan ook zeker aan bod. Verwijder alle tuinmeubels en/of plantenbakken en maak het terras grondig schoon. Dit kan bijvoorbeeld met een hogedrukspuit of met een sopje en een bezem..

Tuinmeubelen onderhouden

Een ander belangrijk onderdeel is natuurlijk het onderhoud van de tuinmeubelen. Na een lange winter haal je de tuinmeubels weer tevoorschijn, verwijder je de tuinmeubelhoes óf is het tijd voor een onderhoudsbeurt. Natuurlijke materialen zoals hout en bamboe hebben meer onderhoud nodig dan materialen zoals wicker of aluminium. Voor sommige tuinmeubelen is een sopje van lauwwarm water en groene zeep voldoende, terwijl andere soorten net iets meer onderhoud nodig hebben. Wij als tuinmeubel experts weten natuurlijk als geen ander hoe je elk materiaalsoort het beste kunt onderhouden. Op onze onderhoud pagina vind je dan ook een uitgebreide uitleg per tuinmeubel soort. Trust me, deze stap wil je zeker niet overslaan in je lente schoonmaak.

Make-over

Ben je toch een beetje klaar met de tuinmeubelen die er nu staan of ben je toe aan een nieuwe look? Als tuinmeubelspecialist staat onze webshop natuurlijk vol met de meest mooie tuinmeubelen, maar ook kleine details kunnen er voor zorgen dat jouw tuin een heel nieuw uiterlijk krijgt. Geef een houtenbankje een nieuw kleurtje, koop kleurrijke buitenkussens of creëer een echte blikvanger met kleurrijke tuinstoelen. Kom langs in onze showrooms of neem een kijkje op onze website en laat je inspireren. Wie weet geniet je deze zomer nóg meer in de tuin, op het terras of balkon!

De puntjes op de ‘’i’’

Zoals hierboven al kort beschreven doen ook de kleine details ontzettend veel voor het uiterlijk van de tuin. Een saaie, grauwe tuin maak je spraakmakender door wat kleur toe te voegen. Hier hoef je natuurlijk geen hele nieuwe tuinset voor aan te schaffen, ook met een aantal accessoires kun je dit eenvoudig oplossen. Een paar buitenkussens maken de tuinstoelen of tuinbank niet alleen comfortabeler, maar ook een stuk gezelliger! Een buitenkleed zorgt er voor dat je van de buitenplek een écht geheel maakt. Als laatst hoort er natuurlijk ook wat gezellige verlichting thuis in de buitenkamer. Een leuke gaslantaarn zorgt voor een warme én gezellig sfeer in de avonden en maakt de buitenkamer dan ook helemaal af!

Nog meer inspiratie

Nu je weet hoe je de tuin, het balkon of terras helemaal lente-klaar maakt, ben je misschien ook wel benieuwd wat nou de trends zijn van dit jaar, welke tuinstijlen er zijn én hoe je deze toe kunt passen. Dit hebben we allemaal al voor je uitgezocht! Bekijk onze andere blogs voor nog meer inspiratie of neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies op het gebied van tuinmeubelen en accessoires.

Hoofdkantoor van der Garde in Opheusden

Opheusden

Dalwagenseweg 17
4043 MS Opheusden
Tel. 0488 - 441220 (hoofdkantoor)
E-mail: info@vdgarde.nl

Ma 08:30 tot 18:00 uur
Di 08:30 tot 18:00 uur
Wo 08:30 tot 18:00 uur
Do 08:30 tot 18:00 uur
Vr 08:30 tot 21:00 uur
Za 08:30 tot 17:00 uur
Zo Gesloten

Vestiging van der Garde in Duiven

Duiven

Nieuwgraaf 7
6921 RJ Duiven
Tel. 0488 - 441220 (hoofdkantoor)
E-mail: info@vdgarde.nl

Ma 10:00 tot 18:00 uur
Di 10:00 tot 18:00 uur
Wo 10:00 tot 18:00 uur
Do 10:00 tot 21:00 uur
Vr 10:00 tot 21:00 uur
Za 09:00 tot 17:00 uur
Zo Gesloten

Vestiging van der Garde in Apeldoorn

Apeldoorn

Kanaal Noord 190
7322 AD Apeldoorn
Tel. 0488 - 441220 (hoofdkantoor)
E-mail: info@vdgarde.nl

Ma 10:00 tot 18:00 uur
Di 10:00 tot 18:00 uur
Wo 10:00 tot 18:00 uur
Do 10:00 tot 21:00 uur
Vr 10:00 tot 21:00 uur
Za 10:00 tot 17:00 uur
Zo Gesloten

Vestiging van der Garde