Storing

Telefonisch zijn we tijdelijk niet bereikbaar. Mail uw vraag naar info@vdgarde.nl

Telefonisch zijn we tijdelijk niet bereikbaar. Mail uw vraag naar info@vdgarde.nl

SALE

Profiteer nu tijdelijk van leuke kortingen! Bekijk de Summer deals hier

Profiteer nu tijdelijk van leuke kortingen! Bekijk de Summer deals hier

SALE

Geldig t/m zaterdag! 15% korting op parasols en parasolvoeten met code: PARASOL15 Bekijk hier alle parasols>

Geldig t/m zaterdag! 15% korting op parasols en parasolvoeten met code: PARASOL15 Bekijk hier alle parasols>

Buitenkijker bij Chantal

Buitenkijker bij ChantalBuitenkijker bij Chantal van @wonen_bij_chantal. In dit blog verteld Chantal ons meer over haar stijl en geeft ze een inkijkje in haar tuin.

Woonstijl

Mijn woonstijl vind ik altijd lastig te omschrijven. Maar als ik het dan toch in een hokje moet plaatsen dan zou ik voor minimalistisch en strak gaan, met een vleugje Scandinavisch/Japandi. Ik probeert de tuin altijd wel in de zelfde stijl erbij te betrekken, al is dat door de tegels die er nu liggen niet altijd makkelijk. Deze zijn vrij rood, waardoor het vaak niet lekker matcht.

Verbouwing en tuin

Deze zomer is het 7 jaar geleden dat we dit huis kochten. In oktober van datzelfde jaar kregen we de sleutel en konden we beginnen met de verbouwing. We hebben beneden alles eruit gehaald en laten vervangen. Een paar dagen voor de kerst konden we er in. De inrichting is sindsdien behoorlijk veranderd ;)

Qua type bouw is onze erker wel heel kenmerkend aan ons huis. Dat is toch ook wel de grootste reden dat ik verliefd werd op dit huis. De tuin was/is eigenlijk het minste punt van ons huis. Wij hebben de kleinste tuin van de straat en deze loopt schuin af waardoor inrichten altijd een uitdaging is. Aan de tuin hebben we al die jaren vrij weinig gedaan. De wens is om de tuin opnieuw aan te laten leggen, alleen zijn wij er nog niet helemaal uit wat we precies willen. In mijn huis weet ik exact wat ik wil, in de tuin vind ik dit toch een stuk lastiger. Vooral omdat de ruimte vrij beperkt is.

Een tuin staat voor mij wel gelijk aan ontspanning. Daarom wil ik ook graag een redelijk onderhoudsvrije tuin. Ik vind van die enorme tuinen vol groen en vele hoekjes prachtig, maar het neemt ook veel werk met zich mee. Wij doen in het weekend liever andere dingen. Een tuin hoeft voor mij dus niet mega groot te zijn, maar voegt wel wat toe aan je vrijheid en woongenot. Tegenwoordig is de tuin ook echt een verlenging van je woonkamer. Dat zie je ook aan de tuinmeubelen en accessoires die er tegenwoordig allemaal zijn. Het zijn stuk voor stuk items die je ook prima binnen zou kunnen zetten.

Buiten genieten

Ik zit toch wel het liefst aan de tuintafel met een cappuccino of in het weekend met een goed glas wijn. Vanaf de tafel kijk je fijn de tuin in. In de zithoek hebben wij eigenlijk de hele dag zon waardoor het al snel te warm is om daar te gaan zitten. Aan de tafel hebben wij deels zon en deels schaduw. Ook staat daar altijd iets meer wind, een prima plek dus voor op een warme zomerdag. Mij maak je het gelukkigst in de tuin met vrienden of familie. Lekker eten en drinken samen, muziekje op en het haardje aan. Dat zijn wel echt de geluksmomentjes.

Kleurenpalet

Wat mijn kleurenpalet betreft ben ik vrij basic, voor sommigen misschien wel een tikkeltje saai. De basis binnen is voor mij altijd wel wit. Dit vul ik aan met grijs en zand tinten. De houten vloer zorgt voor de juiste balans, die voegt warmte toe aan de ruimte. Buiten probeer ik deze kleuren ook toe te passen. De basis is daar alleen donkerder. Waar ik binnen dus veelal grijze meubels gebruik, probeer ik buiten juist meer wit toe te passen om het wat lichter en zachter te maken.

Hartman tuinset

De tuintafel met stoelen van Hartman zijn een fijne toevoeging. Waar ik binnen een groot fan ben van ronde eettafels, vind ik buiten zo’n lange tafel juist veel fijner.  Deze tafel heeft lekker veel plek, er staan nu 6 stoelen aan, maar er kunnen er met gemak nog twee bij worden geschoven. Ook is er lekker veel ruimte voor de hapjes en de drankjes, erg belangrijk voor de Bourgondiërs die wij zijn. Daarnaast vind ik het zitcomfort van de stoelen erg belangrijk. Ik moet zonder problemen uren kunnen tafelen, en dat gaat in deze fijne kuipstoelen perfect.

Tips van Chantal

Clusteren is altijd mijn styling tip, groepeer je accessoires i.p.v. ze overal los neer te zetten. Dit geeft rust en eenheid. Vroeger kochten mensen altijd overal twee dezelfde van. Tegenwoordig is het juist leuker om allemaal enkelingen te hebben en deze bij elkaar te zetten. Hierdoor ontstaat er een eenheid. En probeer bij jezelf te blijven in je aankopen. Er is zoveel leuks op de markt en er zijn zoveel verschillende woonstijlen. Als je iets ziet in de winkel of online, probeer dan altijd goed bij jezelf na te gaan of dit wel echt in je eigen woonstijl past. Je kunt wel iets mooi of leuk vinden, maar dit betekent niet meteen dat het in jouw huis ook tot zijn recht gaat komen of bij jou past. Dit voorkomt impuls aankopen en een onsamenhangend interieur.

Producten uit deze blog

Hoofdkantoor van der Garde in Opheusden

Opheusden

Dalwagenseweg 17
4043 MS Opheusden
Tel. 0488 - 441220 (hoofdkantoor)
E-mail: info@vdgarde.nl

Ma 08:30 tot 18:00 uur
Di 08:30 tot 18:00 uur
Wo 08:30 tot 18:00 uur
Do 08:30 tot 18:00 uur
Vr 08:30 tot 21:00 uur
Za 08:30 tot 17:00 uur
Zo Gesloten

Vestiging van der Garde in Duiven

Duiven

Nieuwgraaf 7
6921 RJ Duiven
Tel. 0488 - 441220 (hoofdkantoor)
E-mail: info@vdgarde.nl

Ma 10:00 tot 18:00 uur
Di 10:00 tot 18:00 uur
Wo 10:00 tot 18:00 uur
Do 10:00 tot 21:00 uur
Vr 10:00 tot 21:00 uur
Za 09:00 tot 17:00 uur
Zo Gesloten

Vestiging van der Garde in Apeldoorn

Apeldoorn

Kanaal Noord 190
7322 AD Apeldoorn
Tel. 0488 - 441220 (hoofdkantoor)
E-mail: info@vdgarde.nl

Ma 10:00 tot 18:00 uur
Di 10:00 tot 18:00 uur
Wo 10:00 tot 18:00 uur
Do 10:00 tot 21:00 uur
Vr 10:00 tot 21:00 uur
Za 10:00 tot 17:00 uur
Zo Gesloten

Vestiging van der Garde

Onze 3 tuinmeubelshowrooms in Nederland

Van der Garde Tuinmeubelen Opheusden

Dalwagenseweg 17
4043 MS  Opheusden

Van der Garde Tuinmeubelen Duiven

Nieuwgraaf 7
6921 RJ  Duiven

Van der Garde Tuinmeubelen Apeldoorn

Kanaal Noord 190
7322 AD  Apeldoorn